Over ons

Jos Koning – te horen in 65 albums van Rowwen Hèze tot Camerata Trajectina. Actief geweest in 26 ensembles waarvan het merendeel al jaren niet meer bestaat. Deze muzikale duizendpoot was decennia lang beroeps-strijker, stapte op z’n ouwe dag nog over van viool naar de Zweedse nyckelharpa en de viola d’amore. Woonde in Ierland, Zweden en Duitsland maar is al een tijd weer terug in Nederland.
Binnen 4Reel is Leo de Kruis de gangmaker en het “cement” van de groep. Ook Leo heeft een lang muzikaal verleden met veel ensembles. Waar overigens steeds min of meer dezelfde muzikanten in actief waren maar in uiteenlopende genres. Niet alleen door zijn instrumenten (flatback bouzouki, accordeon en gitaar) is Leo de steunpilaar van 4Reel, maar ook door zijn fabelachtige kennis van de muziekwereld. En door zijn niet aflatende stroom ideeën!
Alieke Verburg is de expressieve frontvrouw van 4Reel, en de jongste van de ploeg. Ze was dan ook al heel vroeg met muziek bezig; ze leerde als kind zichzelf orgel spelen – op haar zesde! Veel andere instrumenten volgden: panfluit, Ierse en Schotse pennywhistles. Ook de draailier kwam daarbij, en dat bijzondere instrument geeft 4Reel een onvervalst eigen, krachtig geluid.
Vanaf 2015 trok Alieke met diverse ensembles door fantasy-evenementen, kasteelfeesten en historische festivals. Ze ontwikkelde zich tot een vertellende, levendige zangeres. En tot de centrale spil van 4Reel!
Lonneke Knegtel is de energieke contrabassiste van 4Reel. Zo lang als ze zich ook maar kan herinneren speelde ze in bandjes. Jarenlang legde ze zich toe op klassiek gitaarspel, maar opeens was daar de bas. Daarmee is ze het swingende, stoere fundament van 4Reel (en ook van de all female bluegrass band Daisy Chain).